Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Závodní víkend začíná ve Svinné

Víkendový program začíná v pátek v podvečer ve Svinné u České Třebové (Šimůnkovo) - Svinnský ISCAREX kros. První dětská kategorie startuje v 17 hodin. Hlavní závod na 5,4 km a příchozí na 2,7 km pak vystartují v tradičním čase - 19:00. Po vyhlášení je připravena pro všechny závodníky tombola. Nejrychlejší můž a žena budou odměněni originálním pohárem z dílny českotřebovského výtvarníka Jakuba Šicha.

V sobotu si pak můžete vybrat buď triatlon v Králíkách, který startuje v 10 hodin. Zázemí je ve sportovním areálu při ZŠ Moravská Králíky. Čeká na vás 400 m plavání v Králickém rybníce, 20 km na kole do Mladkova a zpět a 5 km běhu s obrátkou v Dolní Orlici.

Dále je na programu Běh kolem Ostrova v Podbřezí u motelu Skalka (u silnice Rychnov nad Kněžnou - Dobruška). Předškolní děti startují v 9:45. V deset hodin pak strtuje hlavní závod na 10 km. Krtáce potom pak vložené závody na 1 a 3 km pro děti. Je to rovinatý závod po asfaltových cestách, který je náhradou za Běh údolím řeky Bělé.

V kalendáři se pak objevili dva další závody. Už za týden (v sobotu 15. 8.) nás čeká závod v Rybníku u České Třebové se zázemím na fotbalovém hřišti - Běh na Palici. Čeká na nás 13 km okruh s výběhem na kopec Palici s převýšením 232 m. Dále pak pořadatelé z Jablonného potvrdili náhradní Memoriál Q. Štěpánka, který se bude konat při příležitosti otevření stadionu po rekonstrukci. Hlavním závodem pak bude běh na 3 km. Konat se bude v pondělí 28. 9. (státní svátek) se startem prvního běhu ve 12 hodin. Pak bude následovat další program.

Petr Borek

Článek byl publikován 05.08.2020, 12:30:42