Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Báječný kros byl báječný

V sobotu 12. července 2014 byl jeden z nejjasnějších úplňků v roce. Dříve než měsíc rozzářil oblohu nad Českou Třebovou, rozjasnily okolní lesní a luční cesty báječné ženy v běhu.

Ještě jste o nich neslyšeli? Někdo říká sekta, jiný se jim posmívá, ale mnohem častější jsou zálibné pohledy mužů a nadšené pozdravy dalších žen. Bájenky, jak si říkají, uspořádaly u restaurace Na horách svůj první závod - Báječný letní kros pro kohokoli. A sešlo se jich spousta. Louka se modrala jejich nádhernými dresy a všude zněl smích. Celodenní pohoda neznalé překvapila. To je závod? Žádná rivalita?

Již od brzkého rána se louka plnila stánky partnerů, nafukoval se skákací hrad, chystala se závodní kancelář a dětský koutek. Díky pomoci Iscarexu se v devět hodin spustila registrace a v deset hodin vyběhly na trať nejmenší děti. A potom už se celý den předávaly diplomy, ceny a medaile vyrobené v chráněné dílně, probíhala tombola.

Dospěláci se vydali na trať 4 km (to byli Labužníci), na trať 8 km (Závoďáci) a na obě distance závodníci, kteří běželi svůj 1. závod. Start byl intervalový, lesní cesty byly tedy stále plné dobře naladěných závodníků a fotografové cvakali jednu rozesmátou fotografii za druhou.

Na závěr předala ředitelka závodu Karolína Jeníková, předsedkyně spolku Báječné ženy v běhu, speciální trika a medaile prvním oficiálním mistrům a mistryním světa BŽB. Zajímavostí je, že mistrem na trati 4 km se stal nevidomý Aleš Příborský, který se svojí trasérkou zvládnul (pro něho náročně členitou) trať nejrychleji ze všech mužských členů spolku. Aleše už ze závodů Iscarexu znáte, jezdí k nám běhat až z Hluboček u Olomouce.

Gratulaci zaslouží všichni - závodníci, pořadatelé, pomocníci, sponzoři, ale i počasí. Vše se podařilo a bájenky se rozjely do svých domovů po celé zemi s nadšením a slibem, že se budou na místní závody rády vracet.

Výsledky

Článek byl publikován 14.07.2014, 13:24:42