Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Báječný kros na Horách

Areál Na horách a slunečný sedmý červnový den to byl začátek Báječného letního krosu pro kohokoli. Z celé republiky přijelo několik desítek žen, které se sdružují pod názvem Báječné ženy v běhu a s nimi děti i partneři. Bohužel místních běžců přišlo velice málo a mohou jedině litovat. Organizátorky připravily bohaté ceny pro vítěze mnoha kategorií, ale taky pestrou a hodnotnou tombolu.

Od deseti hodin běhaly své závody po louce děti od nejmenších prcků až po starší žáky a po vyhlášení vítězů byla krátká pauza. Většina závodnic a závodníků se snažila schovávat ve stínu a udělali dobře. Trať vedla z větší části lesem, ale horko bylo přesto veliké.

Těsně před startem došlo na oblíbené hromadné fotky a moderátor byl překvapen i z kolektivní mexické vlny na startu. Glosoval to údivem, že není zvyklý, aby závodníci nebyli nervózní. Jenže to je mýlka. Být nervózní se dá i s úsměvem a závodit se dá i bez stresu.

Zvládli to všichni. Malé bloudění a vymknutý kotník, pád při seběhu, ale zdravotník nemusel zasahovat.

Vyhlašování bylo delší než obvykle, protože se vyhlašovali ti nejlepší, ale i ti nejstatečnější (to jsou ti, kteří byli na trati nejdéle) a také mistři světa. Těmi se stali nejrychlejší běžci na 4 km a 8 km, ovšem s podmínkou členství ve spolku BŽB. Všichni dostali keramické medaile z Chráněné dílny Laguna Psáry.

Co nám k závodu řekla Karolína Jeníková, předsedkyně spolku Báječných žen v běhu? Mega dík patří Iscarexu v čele s Honzou Šimůnkem a také Jirkovi Zapletalovi s jeho týmem báječných lidí ze Ski klubu Česká Třebová. Děkuji i všem dobrovolníkům a sponzorům. Závod se nám vydařil a zažili jsme krásný den.


Výsledky závodu

Článek byl publikován 08.06.2015, 08:14:20