Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Krásné výkony našeho trojlístku v Běchovicích

V Běchovicích byly letos téměř ideální podmínky, slunečno a mírný východní vítr, který nahrával běžcům k zaběhnutí rychlých časů. Trať však nedá běžcům nic zadarmo, ať jsou podmínky dobré či špatné. Pro vrchaře je Hrdlořezský kopec pouhou vlnou na trati, pro dráhové a silniční běžce pak spíše příkrou stěnou. Možná proto, se zde běžci do vrchu celkem významně prosazují.

V mistrovské kategorii jsme měli 3 zástupce. V kategorii žen byla Adéla pasována na jednu z favoritek. Při neúčasti Evy Vrabcové Nývltové, která se nechtěla vystavovat zranění achillovek, byl boj o titul otevřený. Adéla běžela na čele závodu až do 4. kilometru spolu s Kristýnou Dvořákovou - letošní mistryní ČR v běhu do vrchu a 5. ženou ze světového šampionátu. Mezičas na 5. km byl už s malým rozdílem ve prospěch Kristýny, která si v druhé polovině celkem jednoznačně doběhla pro vítězství. Adéla doběhla také nikým neohrožována na místě druhém v čase 35:33 a znamená to pro ní nejlepší výsledek na Běchovické trati.

V kategorii mužů si kluci vedli také výborně. Láďa si to rozdal s mnohem mladšími soupeři a byl jim rovnocenným partnerem, když doběhl v čase 32:52. Ve veřejném závodě by tímto časem suverénně vyhrál. Pokud z výsledkovky odpočítáme 3 juniory a jednoho vozíčkáře, tak je z toho pro Láďu 14. místo v MČR. Honza proběhl cílem také v osobním rekordu a jeho čas 33:43 stačil v MČR na 20. místo. Po závodě panovala dobrá nálada a spokojenost.

FOTOGALERIE

Aleš Stránský

Článek byl publikován 04.10.2018, 08:56:35