Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Bitva na Parnickém poli

Rytíři a zbrojnoši,
podkoní i panoši,
zkrátka každý závodník
v sobotu šel na Parník.

Již od osmé hodiny ranní se to v sobotu 10. prosince 2005 kolem parnické školy začalo hemžit běžeckými nadšenci. První kategorie nejmladších dětí odstartovala v 10 hodin a v rychlém sledu je následovaly další dětské a mládežnické kategorie. Hlavní kategorie dospělých vyrazily na trať dlouhou 5,3 km o půl dvanácté. Zvítězil Lukáš Razým z Iscarexu Česká Třebová před Milošem Kratochvílem z ústeckoorlického SMC Fort a Michalem Horáčkem z Iscarexu. Mezi ženami byla nejrychlejší Táňa Metelková z SK Týniště nad Orlicí před veteránkou Annou Báčovou z Labe Tri Clubu a juniorkou Kateřinou Dudkovou z Nového Věku TT Trusnov.

Poté se všichni přesunuli do tělocvičny ZŠ Ústecká, kde proběhl slavnostní ceremoniál.
Před samotným vyhlášením výsledků bylo na programu vystoupení mažoretek s příhodným názvem Borůvky a skupiny historického šermu z Ústí nad Orlicí Medieval. Šermíři i mažoretky se svými zbraněmi oháněly tak urputně, až létaly jiskry. :)

Vyhlášeny byly výsledky Vánočního běhu Parníkem, Orlické běžecké ligy mládeže a Iscarex poháru. Všichni účastníci, kteří absolvovali 12 a více závodů Iscarex poháru 2005 obdrželi pohár věnovaný firmou TiS Vilhelm a zaroveň byli zařazeni do slosování o 8 poukázek k odběru zboží firmy New Balance, každá v hodnotě 2.000,- Kč.
Od firmy Iscarex získali vítězové jednotlivých kategorií Iscarex pohár a spolu s ostaními vyhlášenými borci také finanční odměny v celkové hodnotě téměř 12.000,- Kč.

Záznam (3,46 MB - .wmv) z Vánočního běhu Parníkem poskytla OIK TV.

Článek byl publikován 13.12.2005, 09:32:38